دانستنی‌های عمومی

بهترین کاندیدهای عمل پی آر کی (PRK) چه کسانی هستند؟
عمل پی آر کی (PRK)


عمل PRK (پی آر کی) ( کراتکتومی فوتورفراکتیک) یک نوع جراحی انکساری برای درمان نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم میباشد . عمل جراحی PRK (پی آر کی) اولین نوع عمل جراحی لیزر چشم برای درمان ضعف بینایی بوده و قبل از روش محبوب لیزیک استفاده میشده است. اگرچه دوره نقاهت PRK (پی آر کی) کمی طولانی تر از جراحی چشم لیزیک میباشد اما PRK (پی آر کی) هنوز هم متداول است و مزایایی بیش از لیزیک برای برخی از بیماران ارائه می دهد.


  سی یکم اردیبهشت 2 ساعت 14:16 نظرات[0]
آب مقطر آزمایشگاهی
آب خالص یا آب مقطر آزمایشگاهی

آب خالص یا آب مقطر در آزمایشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر آب مصرفی آلوده یا ناخالص باشد، محلول های ساخته شده با این آب اشکال داشته و تستها دچار تداخل و اشکال می گردند. درجه خلوص آب مصرفی بستگی به نوع استفاده از آن دارد. مثلا برای تهیه اکثر محلول ها و معرف ها در آزمایشگاه احتیاج به آب خالص داریم. برای شستشوی وسایل هم احتیاج به آب خالص داریم. تمام روش های تخليص آب هزینه زیادی دارند. با کمال تعجب مشاهده می شود که آب خالص یکی از گران ترین اجزاء در تهیه محلول ها و معرف ها خواهد بود، برای انتخاب، خرید و راه اندازی سیستم تخليص آب باید به خلوص مورد نظر توجه کرده و بر اساس آن نسبت به تهیه سیستم مناسب تخليص آب اقدام کرد. سیستم تخليص آب و دستگاه های مورد نیاز در هر آزمایشگاه بستگی به مقدار املاح و ناخالصی ها در آب آن شهر دارد. چون مقدار مواد آلی و غیر آلى و املاح در آب مناطق مختلف، فرق می کند، باید مقدار ناخالصی ها و املاح آب هر شهر حدودا تعیین شود، هرچه مقدار مواد آلی و املاح موجود در آب شهر بیشتر باشد، سیستم تخليص آب پیچیده تر و با امکانات بیشتری مورد نیاز است، مثلا تخليص آب در شهر اصفهان نسبت به شهر تهران پیچیده تر و پرهزینه تر است. برای سالهای متمادی، تقطیر (آب مقطر) به عنوان آب خالص مطرح می شد. ولی امروزه آب مقطر یک بار تقطير، به عنوان آب خالص مورد قبول نیست. امروزه اصطلاح آب مقطر یا آب دیونیزه کاربردی ندارد چون تنها نشان دهنده روش تولید آب است. آب خالص آزمایشگاه به عنوان reagent grade water مطرح می شود. آب خالص دارای تقسیم بندی ها و طبقه بندی های زیادی است. بر اساس نظریه انجمن پاتولوژیستهای آمریکا [college of Amerian pathologists or CAP]، آب مصرفی آزمایشگاهی بر اساس خلوص به 3 درجه (Grade) تقسیم می شود : I و II و III .

  سوم اردیبهشت 1 ساعت 01:22 نظرات[0]
اصول کلی کار با دستگاه اتوکلاو
اصول کلی کار با دستگاه اتوکلاو
 مواد و وسایل را با فاصله در دستگاه اتوکلاو بچینید تا حرارات آزادانه در میانشان حرکت کند. هرگز این دستگاه را زیاد پر نکنید.کافی بودن مقدار آب در دستگاه موضوع بسیار مهمی است ( این دستگاه تا لبه ی حامل با آب مقطر پر شود.)
از بسته بودن درب اتوکلاو و سفت بودن پیچ ها اطمینان حاصل کنید. از سالم بودن واشر لاستیکی درب مطمئن شوید.
دریچه خروجی هوا در ابتدا باید باز باشد و پس از خروج جریان منظمی از بخار دریچه را بسته تا به دمای مورد نظر برسد.سپس آن دما را حفظ کرده و زمان را ثبت کنید.
در پایان کار حتماً تمامی نظارت های لازم را انجام دهید و دستگاه اتوکلاو را به حال خود رها نکنید
پس از پایان زمان مورد نظر ، وقتی دما به زیر°C 100 رسید ، دریچه ایمنی به آرامی باز شود . دریچه خروج هوا نباید برای مدت زیادی بسته باقی بماند.
بعد از پایان، پیچ های درب را فقط در صورتی که صدای سوت قطع شده باشد به آرامی باز کنید.نباید قبل از خشک شدن مواد آنها را از دستگاه خارج کنید.
چسب دستگاه اتوکلاو (OK) که به وسایل چسبانده شده باید به رنگ سیاه ( قهوه ای پررنگ ) درآمده باشد .کاغذ مخصوص بستن درب ظروف در صورت وجود حرارت مناسب ، قهوه ای رنگ ( بین زرد و سیاه رنگ ) می شود.

  سوم اردیبهشت 1 ساعت 01:16 نظرات[0]



location
رشت- چهارراه گلسار- خیابان نواب- ساختمان شفا- طبقه دوم
mail
info@drGolestaneh-clinic.com